Consumul mondial de carne de vită, în scădere

Consumul global de carne a înregistrat o creștere de la an la an, în comparație cu cifrele din 2014, potrivit ultimelor date Euromonitor International. Cu toate acestea, cosumul de carne de vită și de mânzat a scăzut în cele mai multe țări ale lumii dezvoltate, postindustriale.vita1_400

Astfel, consumul de carne de vită și vițel a scăzut cu 3% în SUA anul trecut, comparative cu anul 2014, când în SUA s-au consumat 8.003.40 tone de carne de vită și mânzat, pentru ca anul trecut, cifrele să scadă la 7.753.80 tone.

Această tendință de scădere a consumului s-a îbregistrat și în Australia, America de Sud și Europa, dar o creștere a consumului s-a observant în Orientul Mijlociu, Africa și regiunile din Asia-Pacific.

”La nivel mondial, consumul total de carne a crescut cu 2% în volum, în 2015”, a declarat Anastasia Alieva, director de cercetare pentru alimente proaspete, de la Euromonitor International.

”Cererea de carne a fost determinată de piețele emergente, unde creșterea prosperității dar și a populației a dus la o creștere a consumului de carne scumpă. Cea mai dinamică creștere a cosumului o înregistrează Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific, cu 4% șirespectiv 3%, fiind singurele regiuni unde s-a înregistrat o creștere a consumului la carnea de vită și mânzat.

Alieva crede că unul dintre motivele scăderii consumului de vită în Europa ar putea fi legat de temerile consumatorilor asupra efectelor negative asupra sănătății cauzate de carnea roșie.

sursa: fabricadecarne.ro