5 indicatori de performanta importanti pentru industria de distributie

Indiferent de industrie, indicatorii sunt instrumente de masurare a performantei si sunt singurul mijloc de a sti daca performanta unui proces se amelioreaza sau se degradeaza si daca este necesara o interventie asupra sa.

BITSoftware, furnizor de solutii de business, propune un sistem de gestiune a afacerii, SocrateCloud ERP, care include si un instrument de urmarire si analiza a celor mai importanti indicatori de performanta pentru industria de distributie, monitorizand eficienta lantului de distributie, precum si calitatea fluxurilor interne. Am ales 5 indicatori de performanta importanti pentru industria de distributie, care sunt masurati corespunzator cu ajutorul solutiei SocrateCloud ERP pentru distributie, astfel incat sa influenteze in mod pozitiv rezultatele companiilor care activeaza in domeniu.

Valoarea stocurilor
Este important ca investitiile in stocuri sa ramana la un nivel destul de redus, pentru a nu tine bani blocati; in acelasi timp, insa, este important sa puteti previziona comportamentul consumatorilor, astfel incat sa puteti fi oricand pregatiti sa va adaptati cererii.
SocrateCloud ERP pentru distributie previzioneaza cererea si necesarul de aprovizionare si va ajuta sa va mentineti stocurile si costurile la un nivel optim.

Profitabilitatea
Masurarea profitabilitatii arata in ce masura valoarea investita produce rezultatul asteptat. Cu ajutorul solutiei ERP puteti masura in orice moment profitabilitatea pe produs, pe furnizor, pe client sau pe companie in general. Fara aceste informatii, persoanele din conducere nu isi pot da seama daca firma se afla pe drumul corect, nu isi pot adapta corect marjele si nu isi pot negocia in mod favorabil contractele.

Rata de returdistributie1
Orice distribuitor stie cat de important este ca marfa livrata clientului sa respecte comanda initiala. Rata de retur este un indicator pe care trebuie sa-l urmariti pentru a putea identifica cu usurinta cauzele: marfa neconforma, cantitate insuficienta, defecte, deteriorarea produselor in timpul transportului. Cu SocrateCloud puteti identifica zonele cu probleme, pe care, ulterior, le puteti rezolva.

Livrarea completa si la timp
Cat de tare va enerveaza ca in momentul in care faceti o comanda, furnizorul sa nu va trimita marfa la timp si nici comanda completa? Acest indicator este unul standard pentru a masura perfomanta unui lant logistic. Acesta masoara daca comanda client a fost respectata din punct de vedere cantitate si timp de livrare si este un indicator care influenteaza rata de satisfactie a clientului. Acesta poate, in acelasi timp, influenta si indicatorii de performanta ai altor departamente din cadrul companiei: depozitare, livrare, logistica, vanzari si chiar suport client. O deficienta la acest nivel, poate transforma un client multumit intr-o victima, dar SocrateCloud ERP & CRM poate preveni acest lucru.

Costurile de transport
Costurile de transport pot influenta atat in sens pozitiv, cat si negativ, pretul unui produs. Daca procesul de livrare nu este optimizat si eficient, costurile de transport vor fi mari, ceea ce poate afecta volumul de comenzi. Cu SocrateCloud ERP optimizati livrarile catre clienti, automatizand intreg procesul de livrare, inclusiv necesarul de masini si rutele de transport. SocrateCloud se poate integra cu sistemele folosite de transportatori, astfel incat sa aveti vizibilitate maxima.

Companii mari din Romania care activeaza in distributie folosesc solutia SocrateCloud ERP pentru a obtine o imagine clara si unitara asupra intregului lant de distributie. Nume precum Jidvei, Okian, Mediclim, Caussade Semences Est Europa, Monte Bianco, Handlopex, Frisbo ne-au acordat increderea si folosesc solutia noastra pentru automatizarea proceselor, pentru urmarirea intregii activitati si pentru atingerea obiectivelor de business.

sursa: smartnews.ro